erikmarleen.reismee.nl

San Gimignono

Eerst een lekker ontbijtje op de veranda met een heerlijk zonnetje. Daarna even lekker bij het zwembad zonnen en het spelletje regenwormen spelen.

Tegen tweeën gaan we naar San Gimignano een dorpje dat op de werelderfgoed lijst staat. Het betreft een middeleeuws stadje dat geheel ommuurd is. Het is vanaf Villamagna ongeveer drie kwartier rijden door de bergen heen.

Van veraf is het stadje al te zien door zijn karakteristieke torens, dit waren destijds vooral prestige projecten. Op het hoogtepunt stonden er 72 torens in het stadje, het zijn er nu nog 14. Ook werden de torens tijdens gevechten gebruikt om te verschuilen.

De stad werd erg welvarend doordat de Pelgrimsroute hier langs liep, later werd dit verandert, waardoor ook de welvaart afnam.

Het stadje ziet er nog prachtig uit en is nu vooral heel toeristisch. Er zijn veel winkeltjes waar wijn, tassen, olijfolie en andere toeristische spullen te koop zijn. Bij piazza del Cisterna zit een heel beroemde Gelateria, namelijk 'Dondoli'. Het ijs is hier inderdaad heerlijk.

' s Avonds is er een welkomsparty bij Agriturismo Diacceroni, waar je alle producten die zij verkopen kunt proeven.

Reacties

Reacties

Jan en Diny

Hoi lieverdjes,
Hoe gaat het spelletje regenwormen spelen.???
Geniet nog van de laatste dagen.
Liefs van Jan en Diny

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!